Mitt 2012

Januari var det länge sen det var. Ett helt år sen, och ska jag var ärlig kommer jag inte alls ihåg vad jag sysslade med. Och konstigt nog har inte en enda bild från den månaden. Måste har extremt dålig inspiration..
 
Sen blev det Februari och då tillbringade jag en dag i göteborg på båtmässan. Jag fick lärde mig locka håret som en kung, och jag fotade både mig själv och några fina vänner ute i snön.
 
 
I Mars vistades jag en helg på landet hos mina kusiner, och man kunde nästan gå omkring ute med endast tjocktröja!
 
 
Det kunde man däremot göra i April. Firade också påsk i Fjällbacka och åt året första grillade!
 
 
 
Sen fyllde jag 16 i Maj och åkte till Stockholm. Och jag sålde min kamera, så därför blev maj också en helt fotolös månad. Fattar fortfarande inte hur jag kunde klara mig i en månad utan kamera..

Köpte sedan min nya goding i Juni. Årets absolut bästa köp! Kämpade in i det sista med skolan och slutade nian. Fikade hos farmor. Lämnade kameran hemma och åkte till Spanien med Falköpings Trumkår, den absolut roligaste resan jag någonsin gjort! Helt galet. 
Kom hem men bruna ben och åkte direkt till kusten och fotade som aldrig förr.
 
 
Det fortsatte sedan i Juli. Gick på konfirmation för min fina vän. Tog en spontantripp till Göteborg och Liseberg. Fotade i solnedgång och åt jordgubbar i mängder.
 
 
Och så blev det Augusti. Campade på en ö vid Koster med några vänner, hängde i Broholm och fotade i myggsvärmar. Fick över 50 myggbett totalt på endast benen.. Fick också riktigt fina bilder på ett gulligt par! Och jag började gymnasiet!! 
 
 
I September testade pappas fotostudio på jobber och fick några riktigt grymma bilder på min kusin! Åkte till stallet med några vänner och red, för första gången på väldigt länge. De första löven trillade ner från träden.
 
 
Första frosten kom i Oktober och jag hittade en mysig tröja. Löven ändrade färg och jag åkte med Hampus på en fotorunda. Köpte en till kamera och tog en lång promenad med Sanna. Hade också lite fotojobb.
 
 
I November blev det kallt och jag drack te. Lärde min vän att flyga och kikade fotboll. Försökte mig också på en ny frilla och tog en lång sovmorgon.
 
 
Året avslutades med December och mycket snö. Vann en härlig vinnst med Falköpings Drillflickor! Firade jul och åt mat i mängder. 
 
 
2012 har varit mycket bättre än 2011. Fällt många tårar men också skrattat en hel del. Upplevt stunder jag aldrig kommer få uppleva igen. Finns så mycket jag kommer sakna från detta året, kanske lite för mycket! 
Som slutsatts kan jag bara säga att det har varit ett bra år, men hoppas självklart på enn ännu bättre 2013!
 
Gott Nytt År! ♥

Yankee Candle

Julklapp, luktar som en dröm!

In my mind, in my head


Genom mitt fönster


Firade en mysig julafton. Samma folk som varje år, börjar bli lite långtråkigt. Men okej ändå!
Hitta fina prylar paketen. Lite fotonördsgrejer och en del nödvändigheter, som presentkort hos min frisör. Mitt hår är så mörkt nu att det nästan inte är okej.. Och spotify!! Lyssnar på musik dygnet runt nu. SÅ GLAD!

24 december

Jag och min fina vän vill önska alla mina läsare en riktigt god jul! ♥

Green


Röd tomteluva och lockigt hår


Svar på tal

Adobe Photoshop CS5. Det är svaret på frågan många har ställt. Det är det programmet jag använder mig av när jag redigerar mina bilder. Inte hemsidor eller andra konstigheter.
 
 
Oftast lägger jag bara på lite extra ljus, genom att höja exponering eller intesitet, kontrast och lyster. Ibland lägger jag även på olika färglager och grejer för att få effekter. Tips finns där -> Photoshoprecept

 
Men det händer också att jag drar igång en redigering med effekter som tar en hel kväll för mig att avsluta. Plus lite till.. 
Då är det lite svårare att förklara hur jag går till väga. Men allt finns på internet. Google, där finns svar på allt. Det gäller bara att söka rätt! T.ex. photoshop wings tutorial
 
 
Men sen får man inte glömma av att ju bättre bilden är från början, ju mindre redigering "behöver" den. Det gäller att få koll på det där med ljuser, inställningar och kameran. Sen passar inte alla effekter på alla bilder.
Testa dig fram!
 
 
Now you know, så jobbar jag!

Julklappsinslagning

 
Spenderade en del av min kväll på golvet. Skulle slå in en julklapp (brukar va så dålig på att fixa juklappar..). Hade skrivit ut tre superfina kanvastavlor på pappas jobb, med mina egna bilder till mamma och pappa. 

Självklart hittar jag en fläck mitt i himmelen på en av dom. Åååhhhh så typiskt. Den var ju inte där från början. Inte för att det är svårare än att skriva ut en ny. Men så onödigt!

Får väl försöka glädja mig över att jag faktist har lov nu! Lite härligt.

Tröttast på jorden

Kanske inte, men inte långt ifrån. Tur att morgondagen är den sista skoldagen för detta året. På onsdag är det avslutning och sedan har vi lov!! Längtar. Lite avis på vissa från andra skolor som har lov redan nu..


Floby vinterparad

För en vecka sedan var hela Falköpings Drillflickor med i en julparad i lilla byn Floby, där jag själv är med och drillar. Förutom parad var det också en tävling om bästa ekipage. Priset var två summor pengar, ett för de yngre och ett för de älde. Som stolt ledare för en av grupperna berättar jag att vi vann båda priserna! Totalt 8000 kr!!
Man blir så glad! ♡

Darkness

Om en vecka är det lov. Om två veckor kommer jag inte ha något att göra. Så känns det. Är så trött om dagarna att jag inte vet vad jag ska ta mig till ibland. Blir deprimerad! Inspiration på noll. Blir bättre snart, får jag hoppas.

Innan snön kom


Something old


She lives life in her own little fairytale III


Sunday


Winter wonderland

Det är vitt överallt. Åhhh, helt underbart!